Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Συνεχίζουν να πίνουν υποβαθμισμένο νερό στην Αλυκή & Αγ. Νικόλαο από το 2013




Φάσκει και αντιφάσκει η «Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας, Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου & Περι/κης Υγιεινής» αναφορικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού για τους οικισμούς Αλυκής & Αγ. Νικολάου, καθώς με απάντηση της προς τον Εξωραϊστικό Μορφωτικό & Εκδρομικό Σύλλογος Αλυκής Ξηρονομής Θηβών, 25-01-2019 και Αρ. Πρωτ. Φ41/18/282301/4110 αρχικά αναφέρει πως «Από τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων προκύπτει ότι το νερό του δικτύου των οικισμών Αλυκής και Αγ. Νικολάου πληροί τις προδιαγραφές πόσιμου ύδατος και κρίθηκε σύμφωνο με τις απαιτήσεις της ισχύουσας, υγειονομικής νομοθεσίας.


Στην επόμενη ακριβώς παράγραφο αντικρούει το ανωτέρω πόρισμα αναφέρει «όπως προέκυψε από την υγειονομική έρευνα της Υπηρεσίας μας, οφείλονταν στη συσσώρευση στις δεξαμενές αποθήκευσης νερού, υλικού της εσωτερικής επίστρωσης του σωλήνα μεταφοράς νερού, το οποίο εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου και της έκθεσής του σε υψηλές θερμοκρασίες, αποκολλούνταν και συσσωρευόταν στις δεξαμενές αποθήκευσης νερού και κατέληγε στη βρύση του καταναλωτή με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

Με ανακοίνωση της η «Π.Ε Βοιωτίας Δ/νση Δημοσίας Υγείας, Τμήμα Περ/κης Υγιεινής & Υγειον. Ελέγχου» στις 20-06-2013 και Αρ. Πρωτ. Φ43/11/1439β, την οποία χαρακτήριζε ΕΠΕΙΓΟΝ, είχε ενημερώσει το Δήμο Θηβαίων πως «σε συνέχεια των (γ) σχετικών, στα πλαίσια διερεύνησης σοβαρού υγειονομικού προβλήματος στο πόσιμο νερό της περιοχής παραλίας Αγ. Νικολάου Δήμου Θήβας θα πρέπει να προβείτε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες ενημερώνοντας σχετικά και έγκαιρα την Υπηρεσίας μας για τον ακριβή χρόνο προγραμματισμού αυτών, ώστε να παρευρίσκεται εκπρόσωπός της.


http://radiothiva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου