Στα κύτταρα της γεύσης στη γλώσσα φαίνεται πως υπάρχουν λειτουργικοί οσφρητικοί υποδοχείς, με άλλα λόγια μπορεί κανείς να μυρίσει και με τη γλώσσα του.
Η ανακάλυψη ανοίγει νέους δρόμους για την τροποποίηση της γεύσης των τροφίμων, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι η όσφρηση και η γεύση συνιστούσαν δύο ανεξάρτητα συστήματα, τα οποία δεν είχαν καμία αλληλεπίδραση μεταξύ τους, τουλάχιστον έως ότου οι πληροφορίες τους φτάσουν στον εγκέφαλο. Η νέα έρευνα δείχνει ότι πιθανώς οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης αρχίζουν νωρίτερα, δηλαδή στη γλώσσα και όχι στον εγκέφαλο.
Διαβάστε περισσότερα »
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου